Nienke Nieuwenhuis

Reisadviseur Nienke Na vele jaren gefocust te hebben op Europese bestemmingen, mocht ik me vanaf 2017 bij Tioga Tours richten op Amerika en Canada. Uiteraard fantastische landen, maar ook Europa blijft trekken. Fantastisch dat ik nu deze bestemmingen kan combineren bij ViaTioga. Gaan jullie mee op reis door Europa?

Mijn mooiste reizen in Europa

  • De sprookjesachtige Harz in Duitsland.
  • De West Highland Way gewandeld van Milngavie naar Fort William.
  • Een rondreis door Toscane.
Reisadviseur Nienke

Bucketlist

  • Twee meerdaagse wandeltochten: Hadrian’s Wall in Noord-Engeland en de Harzer-Hexen-Stieg in de Harz.
  • Rondreis door Engeland en Wales en kajakken op de Canals in Wales over het Pontcysyllte Aquaduct.
  • Een reis langs de Rijn en Moezel.
  • Bezoek aan Versailles en dan de kastelenroute langs de Loire.
  • Reis door Oost-Europa: Estland, Letland en Litouwen.
Reisadviseur Nienke

Duitsland

Al van kleins af aan ben ik op vakantie in Duitsland geweest, waar ik met mijn ouders op zoek ging naar het Brockenspook. Aan de hand van de gelijknamige detectiveroman van de schrijver Ivans doorkruisten wij de Harz. Eerst alleen het in westen en toen de grens open ging ook de Oostharz. Toen konden we eindelijk deze mysterieuze, hoogste berg van de Harz op, de Brocken.

Heksen vegen hier in de Walpurgisnacht de laatste sneeuw van de top en met de juiste weersomstandigheden kan je eigen schaduw hier op de mist geprojecteerd worden, het Brockenspook. Jaren later, toen ik met mijn broer de berg opgewandeld ben, hebben we dit bijzondere fenomeen bijna kunnen beleven.

De Harz blijft trekken en ik kom er nog steeds regelmatig. Je kan hier heerlijk wandelen in de natuur, zelfs gecombineerd met een ritje in de stoomtrein. Eén van mijn favoriete plaatsen is Quedlinburg een prachtig oud vakwerkstadje.

Ook Beieren is een prachtige regio vol natuur. Mijn favorieten daar, zijn het Altmühltal met Klooster Weltenburg (ook vanwege het lekkere kloosterbier) en de mooie dorpen Kelheim en Riedenburg. Maar ook het sprookjeskasteel Neuschwanstein en de Zugspitze waren letterlijk en figuurlijk hoogtepunten.

Door de jaren heen heb ik ook andere delen van Duitsland mogen ontdekken, zoals Grafschaft Bentheim, Thüringen, Hessen en Berlijn en ik ben er nog lang niet uitgekeken.

Ik neem je graag mee op reis door Duitsland, mijn favoriete land in Europa. Droom alvast weg bij onze rondreizen in Duitsland. Al deze routes zijn helemaal op maat te maken.

Reisadviseur Nienke
Ballon!