Redactionele blogs

Reis in beeld: camperreis Slovenië en Kroatië

Door Emma Burgers op wo 12 jan 2022 8:00:00 bijgewerkt op wo 13 dec 2023 13:00:00

In deze camperreis door Slovenië en Kroatië (van 2 weken) haal jij het allerbeste uit beide landen. In de route Beleef Slovenië & Kroatië combineer je in een handomdraai de adembenemende natuur van Slovenië met de zonovergoten kustlijn van Kroatië, zodat deze vakantie voor ieder wat wils biedt. Tussendoor bezoek je prachtige oude steden en de andere absolute must-sees van Slovenië en Kroatië. Bekijk hieronder de highlights van de route op een rijtje!

Maribor, Slovenië

10 hoogtepunten van Zweeds Lapland in de zomer

Door Sascha van Zonsbeek op do 22 jul 2021 7:00:00 bijgewerkt op vr 8 dec 2023 9:00:00

Bij Zweeds Lapland denk je misschien aan een landschap vol met sneeuw, avontuurlijke huskytochten en knapperend haardvuurtjes. Maar wist je dat de zomers hier ook fantastisch zijn? In het noorden van Zweden ervaar je niet alleen de gloed van de middernachtzon, maar ook puur natuur. Wandel door oerbossen, kloven en langs wilde rivieren, laat je paspoort stempelen bij de Poolcirkel en ontmoet het vriendelijke Sami-volk. Dit zijn 10 hoogtepunten van een rondreis door Zweeds Lapland in de zomer.

Nationaal Park Abisko, Zweden

De leukste plaatsjes voor je vakantie aan een Italiaans meer

Door Onze redactie op ma 20 feb 2023 7:00:00 bijgewerkt op ma 4 dec 2023 11:00:00

Het Gardameer, het Maggioremeer, het Comomeer en Ortameer. Deze namen zullen veel mensen bekend in de oren klinken, vooral bij vakantiegangers die houden van strand en wateractiviteiten. Maar aan deze meren liggen ook schilderachtige dorpjes met adembenemende bezienswaardigheden zoals kastelen, villa's, kathedralen en eilanden. Wij zetten de zes leukste plaatsjes aan een Italiaans meer voor je op een rijtje. Zo kan je genieten van het water, maar krijg je ook de nodige dosis cultuur!

Sirmione

9 x mooiste bezienswaardigheden in Madrid

Door Emma Burgers op vr 18 feb 2022 8:00:00 bijgewerkt op wo 15 nov 2023 11:00:00

De ultieme citytrip of het beginpunt van een mooie reis over de Spaanse Hoogvlaktes: Ontdek de bruisende stad Madrid. Deze stad, de grootste stad van Europa na Berlijn, heeft zoveel te bieden dat je hier gerust meerdere dagen kunt verblijven. De Spaanse hoofdstad is wellicht minder bekend dan het populaire broertje Barcelona, maar heeft een gigantische verzameling mooie en verrassende bezienswaardigheden. Hieronder hebben wij een aantal van de absolute must-sees voor een eerste keer Madrid voor jou op een rij gezet.

Het Prado Museum in Madrid

5 Mooiste bestemmingen in Duitsland aan het water

Door Onze redactie op do 25 mrt 2021 6:00:00 bijgewerkt op do 9 nov 2023 8:00:00

Tijd voor een duik in de mooiste Duitse bestemmingen aan het water! Van smaragdgroene meren waarin de bergen weerspiegelen tot uitgestrekte stranden met steile krijtrotswanden: in Duitsland vind je de mooiste plekken voor een heerlijk ontspannen of juist lekker actieve vakantie. En dat ook nog eens op rijafstand van huis. We zetten de vijf mooiste vakantiespots aan het water voor je op een rijtje: een voorproefje van al het schoon dat ons buurland te bieden heeft.

Rügen, Duitsland

Top 10 bezienswaardigheden in de Ardèche

Door Irene Hummel op di 16 mrt 2021 7:55:00 bijgewerkt op wo 1 nov 2023 8:00:00

De spectaculaire Pont d’Arc, druipsteengrotten, uitgesleten kloven zoals de Gorges de l’Ardeche en pittoreske dorpjes. De Ardèche in het zuidoosten van Frankrijk barst van de bezienswaardigheden. En dan zijn er nog de prachtige kerkjes, tal van kastelen en blauwe meren en rivieren die uitnodigen tot een boot- of kanotocht. Dit is onze top 10 bezienswaardigheden in de Ardèche.

Vallon Pont D'arc, D'Ardèche

Top 10 engste plekken in Europa

Door Emma Burgers op za 30 okt 2021 6:00:00 bijgewerkt op di 31 okt 2023 9:00:00

In deze blog vertellen we je over de 10 engste plekken in Europa. Van de mummies tot onthoofde kasteeldames, een kroonluchter gemaakt van botten tot een overnachting in een behekst hotel: dit zijn allemaal plaatsen waar je nekharen overeind van gaan staan. Hou je wel van een beetje griezelen? Dan moeten deze doodenge plekken allemaal op jouw bucketlist!

Palermo, Italië

Reis in beeld: camperreis Schotland in 10 dagen

Door Emma Burgers op do 30 dec 2021 6:43:00 bijgewerkt op vr 27 okt 2023 13:30:00

Reis dwars door de Schotse Hooglanden tijdens deze rondreis met een camper. In 10 dagen tijd nemen we je mee langs de mooiste plekken van deze regio, van historisch Edinburgh tot de beroemde meren en bergen. Bezoek de Isle of Skye en tuf door het donkergroene landschap met de Hogwarts-Express. Hieronder hebben we alle stops van deze route voor je op een rijtje gezet!

Deze camperreis door Schotland duurt nu 10 dagen, maar dit pas je makkelijk aan met de knop ‘Bewerk in routeplanner’. Zo kun je ergens makkelijk een dagje langer blijven, of een bepaalde plaats wijzigen. Niks is te gek en onze reisadviseurs denken graag met je mee.

Cairgorms, Schotland
Ballon!